لوگوی اچ پی لیزر

مولوسکوم چیست؟

مولوسکوم

فهرست مطلب

مولوسکوم یک بیماری پوستی شایع به شمار می­‌آید که در تمام نواحی دنیا یافت می‌­شود. میزان شیوع آن در پسران بیشتر از دختران است و در بین کودکان 3 تا 9 سال نیز بسیار وجود دارد. این بیماری برای اغلب کودکان خطرناک نیست و خود به خود رفع می‌گردد، اما برای برخی از آن­‌ها عوارض بدی را به را همراه دارد. در ادامه همه چیز درباره مولوسکوم توضیح داده شده است.

مولوسکوم چیست؟

مولوسکوم یا زگیل آبکی یک نوع عفونت پوستی یا مخاطی با منشا ویروسی محسوب می­‌شود که نام آن را از ویروس ایجاد کننده بیماری گرفته‌اند. این بیماری یک سری دانه‌­های کوچک بر روی پوست ایجاد می­‌کند که اغلب دردناک نیستند و پس از گذشت مدتی خود به خود ناپدید می­‌شوند. زگیل­‌های آبکی بین دو ماه تا چهار سال روی پوست باقی ­می‌­مانند و این مدت زمان بستگی به نوع مولوسکوم، ویژگی­‌های بیمار و موارد دیگر دارد.

لیزر درمانی زگیل تناسلی در کلینیک لیزر HPV
بدون درد و خونریزی
عدم نیاز به بستری
بدون عوارض جانبی

انواع مولوسکوم

مولوسکوم بر اساس محلی که ضایعات آن پخش می­‌گردد، به انواع مختلفی تقسیم می­شود. یکی از مهم­ترین انواع مولوسکوم، مولوسکوم تناسلی است. این بیماری برای افراد بالغ علاوه بر بیماری پوستی، جزء بیماری­‌های مقاربتی نیز به شمار می­‌آید. مولوسکوم تناسلی به دنبال تماس مستقیم با فرد مبتلا و هم­چنین رابطه جنسی با وی به وجود می­‌آید و به شکل دانه­‌های سفید بر روی اندام تناسلی خود را نشان می­دهد. محل رایج بروز این نوع مولوسکوم، بر روی آلت تناسلی مردان است. افرادی که دارای مولوسکوم تناسلی هستند باید هرچه سریع­تر برای درمان اقدام کنند تا از طریق رابطه جنسی این بیماری را به شریک جنسی خود منتقل نکنند.

علائم و نشانه های مولوسکوم

شکل ظاهری مولوسکوم روی دست

علائم مولوسکوم بین دو هفته تا شیش ماه مخفی می‌­مانند و پس از آن یک سری دانه­‌های ریز به صورت گروهی یا منفرد بر روی پوست ظاهر می­‌شوند. از ویژگی‌­های دانه‌­های مولوسکوم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ریز و شفاف
  • به رنگ سفید یا صورتی ( در بعضی مواقع به رنگ قرمز در می­‌آیند)
  • سفت و برآمده
  • دارای تو رفتگی در مرکز
  • پر شده از مواد مایع شبیه موم
  • قطر 2 تا 5 میلی­متر
  • بدون درد
  • همراه با خارش، تورم

علت ابتدا به مولوسکوم

مولوسکوم یک بیماری ویروسی است که توسط ویروس مولوسکوم ایجاد می‌­شود. این ویروس در مناطق مرطوب و گرم و در مکان­‌هایی که افراد زیادی در آن­جا زندگی می­‌کنند، به وفور یافت می‌­شود. این ویروس با ورود به بدن در تمام مناطق گسترش یافته و در صورت مقاوم نبودن فرد، به صورت دانه­‌های ریز بر روی پوست خود را نشان می­‌دهد.

مولوسکوم در کدام نواحی بدن ایجاد می‌شود؟

مولوسکوم یک عفونت ویروسی مربوط به پوست است که بصورت این زگیل­‌های آبکی بر روی صورت، شکم، زیر بغل، گردن،دست، بازو و خود را نشان می‌دهد و در افراد بزرگسال بر روی قسمت داخلی ران­، اندام تناسلی و نواحی اطراف آن نیز این زگیل­‌ها پخش می‌­شوند. تنها نواحی از بدن که این زگیل­‌ها یافت نمی­‌شوند، کف دست­‌ها و کف پاها است. دانه­‌های مولوسکوم به ندرت در اطراف چشم‌­ها و دهان به وجود می­‌آیند.

چه کسانی در معرض ابتلا به مولوسکوم هستند؟

ویروس مولوسکوم در نواحی گرم و مرطوب و در مکان‌­هایی که افراد زیادی در کنار یک­ دیگر زندگی می‌­کنند، وجود دارد. افراد دارای ضعف سیستم ایمنی مانند کسانی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف می­‌کنند و بیماران مبتلا به HIV مثبت، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

مولوسکوم عفونی چگونه منتقل می شود؟

مولوسکوم عفونی به دنبال یک ویروس مسری ایجاد می­شود که قبالیت انتشار بالایی دارد. این ویروس طی تماس مستقیم با پوست فرد مبتلا و یا وسایل آلوده وی مانند حوله منتقل می­شود. حتی خود فرد نیز می­تواند با لمس یک قسمت مبتلا از بدن خود و سپس لمس یک ناحیه دیگر باعث انتقال ویروس به نواحی پوستی اطراف شود. در بزرگسالان یکی از راه­های انتقال بیماری، رابطه جنسی است.

مولوسکوم تناسلی مردان

مولوسکوم تناسلی مردان یک عارضه پوستی است که برای مردان آزاردهنده است. این بیماری به واسطه عفونت با یک ویروس با نام مولوسکوم کنتاگیوزوم ایجاد می‌شود. مولوسکوم تناسلی مردان عمدتاً به واسطه فعالیت جنسی انتقال می‌یابد و می‌تواند از طریق تماس جنسی مستقیم یا از طریق استفاده مشترک از اشیاء مانند حمام‌های عمومی یا حوله‌ها منتقل شود.

علایم مولوسکوم تناسلی شامل ظهور آفت‌های کوچک صاف و مردودی در ناحیه تناسلی مردان است که ممکن است آبکی یا روشن باشند و درد و خارش ندارند. بیماری عموماً خطری جدی برای سلامتی فرد ندارد، اما ممکن است ظاهر آن آزاردهنده باشد و باعث ناراحتی روانی شود. در صورت تشخیص مولوسکوم تناسلی، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و راه‌های درمانی مناسب را با او مشاوره کنید.

آیا مولوسکوم یک بیماری خطرناک است؟

نکته مهم مربوط به خطرناک بودن این بیماری است. مولوسکوم بیماری خطرناکی به شمار نمی‌­آید و پس از چند ماه خود به خود رفع می‌شود. زگیل‌­های این بیماری نیز به طور کامل برطرف می­‌شوند و هیچ ردی نمی­‌گذارند. ملوسکوم زمانی خطرناک می­شود که فرد مبتلا دچار ضعف سیستم ایمنی باشد؛ در این صورت زگیل­‌های مولوسکوم به شکل بیشتر و مسری­‌تری بر روی پوست پخش می­‌شوند و هم­چنین جوش‌­های بزرگی بر روی پوست ایجاد می‌­کند که درمان دشواری دارند.

نحوه تشخیص مولوسکوم

تشخیص اولیه مولوسکوم با مشاهده ضایعات پوستی صورت می­گیرد. برای تایید این تشخیص میتوان از روش بایوپسی یا همان نمونه برداری از ضایعات کمک گرفت. بایوپسی علاوه بر تایید تشخیص پزشک، به افتراق زگیل­های مولوسکوم از زگیل­های بیماری­های مشابه نیز کمک می­کند.

روش های درمان مولوسکوم

اصلی­ترین موضوع راجع به همه چیز درباره مولوسکوم، روش­‌های درمان این بیماری است. همان­گونه که از ابتدا گفته شد، مولوسکوم پس از چندین ماه خود به خود رفع می­شود. در صورتی که بیماری طولانی شود یا عوارض آزاردهنده‌­ای مانند خارش به همراه داشته باشد، فرد باید برای درمان اقدام کند. نوع درمان انتخابی به سن بیمار، تعداد ضایعات و محل ضایعات بستگی دارد.

سرما درمانی

در این روش پزشک با استفاده از نیتروژن زگیل­‌ها را فریز می­‌کند. در حین سرما درمانی بیمار احساس سوزش و تورم در ناحیه ضایعات می‌­کند که با گرم شدن پوست این عوارض از بین می­‌روند. برای نتیجه گرفتن از این روش بیمار باید حدود دو هفته صبر کند.

کورتاژ

در این روش پزشک داخل زگیل را تخلیه می­‌کند و سپس آن را بر می‌­دارد. کورتاژ در عین این­که موثرترین روش درمان مولوسکوم است، به علت بیهوش شدن بیمار بسیار فرایند زمان­بری محسوب می­شود و هم­چنین آسیب بیشتری به پوست نیز می­‌زند.

درمان موضعی

درمان موضعی به وسیله اسید­ها و محلول­‌های مختلفی که متخصص پوست تجویز می­‌کند، صورت می­‌گیرد. این اسیدها با از بین بردن لایه‌­های رویی پوست، زگیل‌­ها را نیز از بین می‌­برند. این درمان هر 3 تا 6 هفته باید تکرار شود. معروف­ترین محلول درمان موضعی، تری­کلرواستیک اسید است که برای افراد با سیستم ایمنی ضعیف استفاده می­‌گردد.

لیزر، بهترین روش درمان مولوسکوم

لیزر درمانی بهترین روش درمان مولوسکوم و از بین بردن زگیل­‌های آبکی است. جدیدترین نوع لیزر برای درمان مولوسکوم، لیزر با پالس خشک به شمار می­‌آید که با پرتوهای قوی نور سلول­‌های سازنده زگیل را از بین می­‌برد. این روش بسیار سریع بوده و در همان لحظه به صورت نقطه نقطه، زگیل‌­ها را بدون آسیب به پوست اطراف می­‌سوزاند. ممکن است پس از پس از لیزر درمانی کمی احساس ناراحتی و درد در پوست داشته باشید که طی 2 تا 3 هفته ترمیم می‌شود.

آیا احتمال بازگشت مولوسکوم وجود دارد؟

مولوسکوم یک بیماری مسری است که در اثر تماس مستقیم با فرد مبتلا به وجود می‌­آید. در صورتی که فرد مقاوم به ویروس مولوسکوم باشد، به احتمال زیاد این بیماری را دریافت نمی‌­کند اما نمی‌توان صد درصد گفت که مقاومت به ویروس مولوسکوم باعث ایمن شدن همیشگی در برابر این بیماری است.

کلام آخر

بیماری مولوسکوم برخلاف ظاهری که در بیمار ایجاد می­کند، اغلب بی خطر است و پس از مدتی رفع می­شود. در صورتی که دوره بیماری طولانی شد باید به پزشک مراجعه کنید و از روش‌­های درمانی مانند لیزر برای درمان بیماری کمک بگیرید. با آگاهی از همه چیز درباره مولوسکوم می­توانید به راحتی و بدون اضطراب دوره بیماری را بگذرانید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on pinterest
مقالات تبخال تناسلی
نرگس احمدی
درمان های تبخال تناسلی

تبخال تناسلی یک مشکل پزشکی مهم و گاهاً آزاردهنده است که در جوامع جهانی به ویژه در دوران مدرن به تازگی توجه بسیاری از محققان

درمان تبخال گوشتی
مقالات تبخال تناسلی
نرگس احمدی
درمان تبخال گوشتی

تبخال گوشتی یکی از مسائل مهم پوستی است که به طور گسترده‌ای در سراسر جهان تأثیر می‌گذارد. این عفونت ویروسی، که توسط ویروس هرپس‌سیمپلکس نوع

نظرات خود را با ما در میان بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مطالب
سوالی دارید؟

با شماره زیر تماس بگیرید
متخصصان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.
02166928633